Rony Veld

Rony Veld is reeds 30 jaar beroepsmatig bezig met gezondheid. In 1977 heeft ze het VWO-B afgerond om vervolgens HBO-opleidingen in de lichamelijke opvoeding en sportbegeleiding te volgen. Daarna heeft ze een vierjarige HBO opleiding afgerond op het gebied van gezondheid. Voeding was en is een van haar specialiteiten. Ze is BIG geregistreerd voor Nederland en ze heeft een soortgelijke registratie voor Nieuw-Zeeland.

Behandelen, reïntegreren, rehabiliteren, coachen, managen, coördineren

De jaren die volgden kenmerkten zich beroepsmatig vooral door haar studies in de praktijk te brengen. Ze heeft gewerkt als verpleegkundige, als sportbegeleider en als therapeute in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Ze heeft gewerkt als rehabilitatiecoordinator in de geestelijke gezondheidszorg in Nieuw Zeeland. Tijdens de privatisering van de gezondheidszorg in Nieuw-Zeeland (in 1991 reeds!) ging ze werken als kwaliteitsmanager. Na enkele jaren is ze teruggekeerd naar Nederland.

In 1996 is ze begonnen om te pionieren als reïntegratiecoach voor een groot landelijk reïntegratiebedrijf. Later werd ze manager in dit vak. Ze leerde het bedrijfsleven en de persoonlijke ontwikkeling daarbinnen op verschillende niveaus kennen. Na deze periode van zes jaar heeft ze enkele jaren gewerkt als consulente in de maatschappelijke zorg en als sportcoördinator voor mensen met een beperking. Ook begeleidde ze groepen HBO-studenten in hun opleiding tot therapeut. Tijdens dit werkzaam leven is ze steeds blijven studeren. Door haar studies en brede werkervaring heeft Rony een zeer brede kijk ontwikkeld op menselijke ontwikkelingsprocessen en op de totale gezondheidszorg .

Visie op geneeskunde

In 1979 kwam ze voor het eerst in aanraking met andere vormen van geneeskunde. Het werkte en het boeide. Het heeft gesluimerd, maar het heeft haar nooit meer losgelaten. In de reguliere gezondheidszorg worden soms prachtige resultaten bereikt. Te vaak echter had Rony het gevoel dat het pakket van maatregelen grotendeels bestond uit “compenserende maatregelen”: een pilletje tegen de hoofdpijn of hoge bloeddruk, medicatie om emoties te bedwingen, spalkjes om vergroeiingen tegen te gaan, en een batterij aan onderzoeken en tenslotte een psycholoog bij onbegrepen klachten. Er zijn weinigen in ons land van 50+ die geen medicatie gebruiken. Chronische klachten nemen toe en de gezondheidszorg wordt bijna onbetaalbaar. Waarom worden we steeds zieker met zijn allen, terwijl medische kennis en technologie zo ontwikkeld is?

De balans zoeken

tekenpopRony houdt er van om naast en vaak in plaats van de zgn. “compenserende maatregelen” goede oplossingen te zoeken en te vinden, die geen schade toe brengen aan de gezondheid van de mens , maar die deze mens in balans brengen. Bij voorkeur gebruikt ze in haar werk een wetenschappelijke benadering. Ook hanteert ze empirische inzichten en methoden om tot diagnosticeren en behandelen te kunnen komen. Haar stijl is: rustig, integer, luchtig en zonder franje het doel bereiken.

Studie Orthomoleculaire- en biofysische geneeskunde

We praten inmiddels over 1999. Tijdens een intensieve ziekteperiode van haar dochter heeft ze de draad uit 1979 weer opgepakt. Ze ging verder studeren in andere geneeswijzen: eerst orthomoleculaire geneeskunde, later richtte ze zich op biofysische geneeskunde en de psycho-neuro-immunologie. De laatste jaren heeft ze daar het diepere energetisch werk en het stressmanagement aan toegevoegd. Haar VWO-B opleiding evenals andere medische studies kwamen hierbij goed van pas.

Seminars bicomtherapie

Inmiddels werkt Rony al jaren fulltime in haar praktijk voor natuurgeneeskunde. Naast haar werk met patiënten geeft ze les aan artsen en therapeuten die zich willen bekwamen in de bicomtherapie en/of orthomoleculaire geneeswijze. Praktijkondersteuning is eveneens een van haar activiteiten. Rony werkt in haar praktijk vanuit haar reguliere en verdere scholing en gebruikt de volgende vakgebieden:

06 - 28 20 5327

Nuttersvoetpad 5
7631 AW Ootmarsum

Rony Veld

 • Psycho Neuro Immunologie 1
 • Orthomoleculair therapeut
 • Epigenetisch BrainQ therapeut
 • CAM therapeut eigen vakdiscipline
 • Bewegings-deskundige
 • Leefstijlcoach
 • Onafhankelijk Vertrouwenspersoon
 • HBO Verpleegkundige
 • VBAG
 • Lid CAM federatie
 • BIG
 • AGB
 • CBP
 • RBCZ
 • KvK: 08135688
 • BTW nr: NL 0014.79.833.B64
 • 30 jaar ervaring
 • Vergoeding via aanvullende verzekering

 

vbaglogo_web4

 

VBAG logo witte achtergrond KLEIN

Copyright © 2013 Praktijk Rony Veld
- websolutions by BlueGear -

Keurmerk CleanBits: deze website wordt duurzaam gehost