Reacties van patiënten

Sjögren- en reumaklachten

Sinds november 2008 word ik behandeld door Rony Veld. In november 2008 kreeg ik plotseling vrij heftige pijnen in de grote gewrichten: knieën, enkels, elleboog, schouder. Soms werd ik midden in de nacht wakker van de pijn. Daarnaast kreeg ik gaandeweg meer last van droge slijmvliezen, droge ogen, mond en neus. Deze droogteklachten sluimerden al veel langer, maar werden nu vervelender.

Mijn moeder had, en heeft nog steeds, sterk vergelijkbare klachten, bij haar is de ziekte van Sjögren aangetoond, bij mij niet.

DECT-telefoons

Ik begreep niets van die plotseling opkomst van de klachten, ik leef redelijk gezond (denk ik zelf: niet-rokend/drinkend), eet gezond (weinig vlees, veel vis, veel groente) en sport, maar niet overdreven). Ik begon te zoeken naar oorzaken die deze klachten zo plotseling "getriggerd" hadden en vroeg me af of het iets te maken zou kunnen hebben met de vaccinaties voor een reis naar het buitenland in de zomer van 2008 of met de DECT-telefoons van KPN die ik ook in dat voorjaar had aangeschaft. Klinkt allemaal lekker wollig natuurlijk, maar ik merkte wel dat ik die DECT-telefoons sowieso niet aan mijn oren verdragen kon. Die heb ik dus heel snel weer de deur uit gedaan. Ook de huisarts en reumatoloog bezocht: wel reuma- en Sjögren-achtige klachten, maar dat kon niet worden aangetoond met de bloedwaarden.

Afvalstoffen

Een goede vriendin zei dat ik Rony eens moest bellen. Direct bij de eerste behandeling kreeg ik al hoop dat er iets aan deze verschijnselen te doen was. Rony constateerde o.a. een verzwakte leverfunctie waardoor ik afvalstoffen niet goed kon afvoeren. Met behulp van een drankje is dit gaandeweg hersteld. Na een jaar kreeg ik ook problemen in de kleine gewrichten: de vingerkootjes deden pijn en op een gegeven moment kwamen er zelfs pijnlijke verdikkingen aan de onderzijde van de kootjes, die echter na verloop van tijd ook weer konden verdwijnen. De reumatoloog kon niets voelen (?!!), zei dat reuma verdikkingen altijd aan de bovenzijde beginnen, wilde er eigenlijk geen aandacht aan besteden en nam me dus gewoon niet serieus. Enkele maanden later kreeg ik van dezelfde reumatoloog wel het verzoek of ik een enquête wilde invullen van tig pagina's. Misschien kan de minister Schippers eens aandacht besteden aan dit soort onzinnig, maar bepaald niet incidenteel, gedrag.

Vrij van gewrichtsklachten

Het is nu februari 2011 en ik ben al meer dan twee maanden vrij van gewrichtsklachten en voel me erg fit. We gaan nu kijken wat we aan de Sjögren-verschijnselen kunnen doen. Gezien mijn ervaringen tot nu toe, heb ik goede hoop. Ik had me geen raad geweten als ik Rony niet had leren kennen, ik heb zeer veel respect voor haar als mens en alternatieve genezer.

Man